Helsinki Malmi

Varmt välkomna att betjänas i Malmin Kivipuisto

För mig är designandet och försäljning av ett nytt gravminnesmärke eller renovering av en gammal gravsten intressant och värdefullt arbete. Jag har själv som hobbyn bland annat släktforskning och forskning i lokalhistoria, och kyrkogårdar har varit viktiga platser för mig att besöka redan innan jag började arbeta hos Loimaan Kivi för några år sedan.

Det finns gravstenar av alla olika storlekar och slag, från mer dekorativa helheter till behärskade stenar, från små minneshällar till flera ton tunga släktgravar. Oberoende av hur minnesmärket ser ut, är inhemsk sten ett material som varar för evigt, och en gravsten är alltid ett sätt att hedra livet som levts, och ett viktigt band mellan den avlidne och de sörjande familjemedlemmarna som fortsätter sin jordiska vandring.

För min del försöker jag se till att anskaffningen av gravstenar, som kan te sig svårt eller till och med oangenämt, istället är en så trevlig och naturlig situation som möjligt.

– Sami Eriksson

Loimaan Kivi / Malmin Kivipuisto

Pihlajamäentie 34
00710 HELSINKI

+358 400 407 490

Avoinna

mån 10.00 – 19.00
tis – fre 10.00 – 17.00

Andra tider enligt överenskommelse. Ring och kom överens om ett möte +358 400 407 490

Stadens största sortiment modellstenar står framme på butikens gård. Välkomna till en betjänande stenbutik!

Alla våra butiker använder ett designprogram för gravstenar, med hjälp av vilket vi kan skapa en tredimensionell modell av gravstenen medan ni väntar.