Riihimäki

Finsk gravsten är av hög kvalitet och tål våra förhållanden från generation till generation

Respektera det förgångna, lev starkt för idag, blicka in i framtiden. Lägg ännu till hantverksförmåga och inhemskhet, så har man ett grepp om mina värden.

Till den hör också gravstenar som tillverkats genom finskt hantverk. Finsk gravsten är av hög kvalitet och tål våra förhållanden från generation till generation. I våra kyrkogårdar får man beundra det fina hantverket i gamla gravstenar och monument skapade av forna uppskattade stenhuggare. De förmedlar berättelser till oss från olika tidsåldrar, och påminner oss varmt om gångna tider. Där får man också beundra de unika gravstenarna som skapats av dagens stenhuggare, i vilka man i allt större utsträckning delar med sig berättelser om den avlidne och hans eller hennes släkt.

En gravsten är ett personligt minnesmärke över något unikt, som berättar om det liv gravstenens ägare levt. Det är en ära att få fortsätta denna traditionsrika berättelse, och att vara till hjälp i att skapa minnen om den avlidnes liv för framtida generationer.

Varmt välkomna att betjänas i Riihimäki.

– Marja Jämsen

Loimaan Kivi / Riihimäki

Hämeenkatu 9-15
11100 Riihimäki

+358 40 900 5993

Öppna

mån – tor 9.00 – 17.00
fre 9.00 – 15.00

Andra tider enligt överenskommelse. Ring och kom överens om ett möte
+358 40 900 5993

Välkomna till en betjänande stenbutik!

Alla våra butiker använder ett designprogram för gravstenar, med hjälp av vilket vi kan skapa en tredimensionell modell av gravstenen medan de väntar.