Koristeet

Kiven, jaloteräksen ja pronssituotteiden yhdistelmässä on arvokkuutta.

Muistomerkki kuvastaa vainajan persoonallisuutta ja kunnioittaa hänen elämäänsä arvokkaalla tavalla. Valetut pronssikoristeet ovat luonnonkiven ohella klassinen ja arvostettu materiaali. Nämä materiaalit täydentävät toisiaan tyylikkäästi sekä ulkonäkönsä ja ominaisuuksiensa puolesta. Molemmat materiaalit edustavat pysyviä arvoja. Kiven ja pronssituotteiden yhdistelmässä on arvokkuutta, sopivaa keskinäistä kontrastia ja kokonaisuus on visuaalisesti mielenkiintoinen. Hautakivimyymälöissämme on runsas valikoima erilaisia jaloteräs ja pronssikoristeita.

Kirjaimet

Pronssi on ikuinen, arvostettu ja ajaton materiaali, joka soveltuu erinomaisesti nimi- ja aikatietojen toteutukseen hautakivissä. Ajan kuluessa pinta patinoituu kauniisti tummuen hautamuistomerkille sopivalla tavalla. Valetussa tuotteessa on syvyysvaikutelma, jota ajan tuoma patina luonnonvalossa korostaa. Tuotteesta ja toimittajasta riippuen valmistuksessa on noin 15–30 käsityönä tehtävää työvaihetta valusta ja viimeistelystä pintakäsittelyyn ja pakkaukseen.

https://www.paasikivi.fi/pronssituotteet-hautakiviin/

https://www.strassacker.com/en/index

Pronssin ja muiden valettujen kirjainten ulkonäköä ja väritystä voidaan muunnella pintakäsittelyillä, minkä ansiosta tuotteet sopivat erilaisten kivilaatujen sekä kaiverretun tekstin ja koristeiden kanssa. Ammattitaidolla tehty piilokiinnitys takaa huomaamattoman ja kestävän kiinnityksen.

Lyhdyt ja lyhtykehykset

Valettu lyhty tai lyhtykehys hautakiveen yhdistettynä muodostaa kauniin ja tunnelmallisen kokonaisuuden. Lyhtyrakenteen ansiosta kynttilä palaa läheisen haudalla turvallisesti – suojassa tuulelta ja tuiskulta. Pronssiseoksesta valmistettu lyhtyrakenne on suunniteltu vaativaan pohjoiseen ilmastoon suomalaista muistomerkkikulttuuria vaalien.

Muut koristeet

Hautakiveen liitettävä koriste voi olla joko pronssinen pienoisveistos tai reliefi (kohokuva). Aihepiiriltään hautakivikoriste liittyy useimmiten kristilliseen symboliikkaan, mutta nykyään entistä enemmän myös harrastuksiin ja vastaaviin asioihin.